Vozlublennaya - форум о женской душе.

Объявление


Информация о пользователе

Привет, Гость! Войдите или зарегистрируйтесь.


Вы здесь » Vozlublennaya - форум о женской душе. » Родительское собрание » Чи можна займатися сексом під час вагітності, це безпечно?


Чи можна займатися сексом під час вагітності, це безпечно?

Сообщений 1 страница 2 из 2

1

Досить інтимне питання, але все ж таки хотілося б дізнатися, чи можна жінці займатися сексом під час вагітності, це не зашкодить дитині в утробі? Як інтимні стосунки між вагітною жінкою та чоловіком впливають на розвиток плода та здоров'я майбутньої дитини? Коли можливий секс під час вагітності, а коли категорично не можна ним займатися?

0

2

Ось, тут https://www.pani.best/alkohol-kurinnya- … ahitnosti/ акушери-гінекологи відповідають на питання, чи можна займатися сексом під час вагітності, які є протипоказання та ризики. Якщо немає загрози викидня і захворювань, при яких під час вагітності не можна займатися сексом, він тільки позитивно позначається на здоров'ї майбутньої матері і ще ненародженої дитини.

Тривале утримання під час вагітності може не сподобатися ні майбутній мамі, ні особливо майбутньому батькові. Як мінімум можливе якесь приховане невдоволення чи роздратування. Натомість близькість із коханою людиною, батьком майбутньої дитини, підтримає гормональний фон жінки. Займаючись сексом зі своїм чоловіком, майбутня мама отримує підтвердження того, що вона кохана, психологічно від цього їй стає набагато комфортнішою.

Крім того, позитивні емоції допомагають подолати занепокоєння і під час вагітності, і перед пологами. Загалом, секс для майбутніх мам – це джерело гарного настрою та самопочуття. Ну а про тата й говорити нічого!

Більша насолода

Тіло та фізіологія жінки під час вагітності сильно змінюються:

• посилюється приплив крові до тазу;
• звужується піхва;
• збільшується клітор.

І тепер майбутня мама може досягати більш «якісного», яскравого оргазму та відчувати більшу насолоду. А як відомо, саме в момент оргазму в організмі виробляється велика кількість гормону щастя – ендорфіну. Він, до речі, потрапляє і в організм малюка і теж завдає йому позитивних емоцій.

Не треба оберігатися

При заняттях сексом під час вагітності не потрібно оберігатися, що розковує і чоловіка, і жінку. Раніше їм, кохаючись, треба було думати про контрацепцію. Жінка або мала приймати гормональні засоби, або користуватися місцевими сперміцидами - не всім це підходило або подобалося.

Чоловікові доводилося або користуватися презервативами, або контролювати себе, а цього сильна стать у сексі дуже не любить. До того ж якщо вагітність поки що не планувалася, то після такого способу контрацепції жінка часто нервувала. Або, навпаки, якщо пара дуже хотіла завагітніти, то в когось секс ставав «роботою»: жінка, прагнучи зачаття, вибирала для цього певні дні та години. Це теж було і незручно, і не дуже радісно. Тепер під час вагітності можна розслабитися і просто насолоджуватися один одним, даруючи коханій людині нові відчуття.

Користь для здоров'я

Як і будь-якій іншій жінці, вагітній необхідні корисні речовини, які містяться в спермі:

• чоловічі гормони;
• ферменти;
• простагландини.

Вони сприяють пом'якшенню шийки матки, а отже, під час пологів вона зможе краще розкритися і не буде ризику її розриву. Плюс інтимна близькість, як і будь-яке фізичне навантаження, покращує кровообіг, особливо це корисно для матки, хоча інші органи тут теж будуть задіяні.

А ще заняття сексом, як не приземлено це прозвучить, добре готують промежину до пологів. Тканини не втрачають своєї еластичності і підвищується ймовірність того, що пологи пройдуть без розривів або розрізів.

Підготовка до пологів

Секс під час вагітності корисний ще й тому, що гормон окситоцин, що виділяється під час оргазму, спричинює слабкі скорочення матки. Вони є чудовою підготовкою до пологів, тому що схожі на пологові судоми. Таким чином, при частих «тренуваннях» м'язи піхви та матки будуть більш пружними, а це суттєво полегшить пологовий процес.

До речі, боятися оргазму не треба – це раніше вважалося, що оргазм може сильно стимулювати скорочення матки та викликати передчасні пологи. Але зараз встановлено, що якщо матка, її шийка, а також дитина не дозріли для пологів, то скорочення матки під час оргазму ніяк не вплинуть на стан вагітності. Тож передчасних пологів оргазм не викличе.

Стимуляція пологів

Якщо матка і дитина «дозріли» і термін пологів вже настав або зовсім залишився позаду, то лікарі навіть радять майбутнім батькам зайнятися сексом для стимуляції пологів. Причому – особливо важливо – сексом без презервативу. Справа в тому, що в спермі містяться спеціальні речовини - простагландини, які необхідні для дозрівання шийки матки.

У пологовому будинку жінкам, у яких шийка матки не готова до пологів, вводять простагландини штучно у вигляді гелю. Але і натуральний спосіб викличе аналогічний ефект: шийка матки розм'якшиться і відкриється. Цей спосіб протипоказаний лише у двох випадках:

1. Якщо немає впевненості в тому, що партнер не має статевої інфекції.
2. Коли вже відбулися розрив плодового міхура і вилив води.

Часто під час вагітності жінка стає дуже сексуальною, її бажання та потяги яскравіші, ніж раніше. Саме зараз секс може не тільки зберегти, а й примножити близькість пари, тому тісним емоційним і фізичним контактом нехтувати не варто.

Сьогодні обмеження на заняття любов'ю зняті зовсім: лікарі вважають, що секс під час вагітності нешкідливий - у випадку, звичайно, якщо вагітність "міцна" і протікає без загрозливих станів.

Жінка (а під час вагітності особливо) має прислухатися до своїх бажань, а не до бажань партнера. І якщо вона хоче сексу, то немає жодних причин відмовляти собі у цьому. А якщо не хоче – то й питань на цю тему виникати не повинно

Майбутні мами по-різному ставляться до тілесних змін під час вагітності: одні переносять вагітність легко, інші не дуже. Від цього часто залежить і ставлення до сексу: хтось із жінок готовий до нього, а хтось навіть думати про це не може. І та й інша ситуація – норма.

За матеріалами сайту https://www.pani.best/ - портал для жіночої аудиторіїї: рецепти, цікаві факти, рекомендації щодо виховання дітей, побутові поради, здоров’я, краса, спорт, кохання.

0


Вы здесь » Vozlublennaya - форум о женской душе. » Родительское собрание » Чи можна займатися сексом під час вагітності, це безпечно?


Создать форум © iboard.ws Видеочат kdovolalmi.cz